Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Tefal Optimo OF464810 cu capacitate de 33 litri si programe cu inductie

Cuptorul electric Tefal Optimo OF464810 este urmasul micutului model OF444834 – care avea o capacitate mult prea mica pentru cei mai multi dintre doritorii unui cuptor electric independent.
Acest model ofera acum o capacitate de 33 de litri, fiind o valoare deja destul de mare, pentru a putea prepara in el si un pui intreg 🙂

 

Principalele detalii tehnice la cuptorul electric Tefal Optimo OF464810:

– are sase programe, din care doua cu ventilator
– temperatura maxima selectabila este de 240°C iar valorile vizibile incep de la 100°C, si urca pana la valoarea maxima in trepte de cate 20°C.
– timerul poate fi setat in intervalul a 15-120 de minute, si in acest caz avem trepte de cate 15 minute, adica valoriel 15-30-45-60-75-90-105-120.
– capacitatea cuptoeului este de 33 de litri (in comparatie cu modelul precedent care era de 19 litri, acesta e mult mai mare)
– consumul maxim este de 1600 W, deci e bine ca acest consumator sa fie pe un circuit separat.
– marimile exterioare al cuptorulu sunt : 39×31.4×28 cm (lungime x adancime x inaltime)

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Si mult mai importante sunt programele de coarcere selectabile la Tefal Optimo OF464810 :

  • convectie : functioneaza in acelasi timp ventilatorul si cele doua elemente de incalzire. Functia este recomandata pentru prepararea mai multor feluri de mancare simultan, utilizand unul sau mai multe niveluri ale cuptorului sau pentru prepararea bucatilor de carne in profunzime;
  • conventional: functioneaza in acelasi timp cele doua rezistente. Este o functie recomandata pentru prepararea celor mai multe feluri de mancare;
    grill: functioneaza grill-ul cuptorului. Este functia ideala pentru prajirea bucatilor de carne de diferite tipuri si marimi, a carnatilor si pentru gratinarea produselor;
  • patiserie: functioneaza numai rezistenta din partea de jos a cuptorului. Este recomandata pentru prepararea produselor de patiserie, pentru torturi sau pentru rumenirea partii inferioare ale produselor;
  • bain marie: functioneaza in acelasi timp ventilatorul si rezistenta inferioara. Este recomandata pentru prepararea produselor la bain marie, pentru retetele delicate (rulade, etc) sau pentru fierberea conservelor;
  • dezghetare: utilizata pentru decongelarea produselor congelate. In acest caz functioneaza doar ventilatorul, pentru a grabi procesul de dezghetare, insa fara a incalzi aerul! Cam asa sunt toate programele de dezghetare .

 

ALTE DETALII SI REVIEW-URI POT SA APARA SI AICI

 

Desi este un model super fain, probabil pentru multi pretul lui este prea mare pentru un cuptor independent, si nu va fi prezent in multe bucatarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *