Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Star-Light CEC-3015M de 30 de litri

Cuptorul electric Star-Light CEC-3015M este aproape identic cu modelul precedent cec-3515, diferind in mare parte la volumul util. Asa cum ne-am obisnuit cu cuptoarele Star Light, numele modelului spune totul despre sine. CEC inseamna ca este cuptor electric cu convectie (modelele CEL sunt cele simple fara convectie, iar cele din seria CER sunt cu convectie, dar au deja si program cu rotisor). Iar ultimele doua numere de la model reprezinta puterea maxima, adica 1500W in acest caz

Strict vorbind despre acest model, volumul cuptorului este de 30 de litri, insa puterea maxima a ramas aceasi ca si la modelul cu volumul de 35 de litri.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL PENTRU ACEST MODEL

 

Star Light CEC 3015M are un numar de sase programe de coacere:

Incalzire inferioara: va functiona doar elementul de incalzire din parta inferioara a cuptorului, sau modul traditional cum era la cele pe gaz
Incalzire superioara: pentru rumenire finala a suprafetelor la diferite mancaruri sau a termina alimentele deja gatite.
Incalzire inferioara si superioara: deoarece functioneaza cele doua elemente este ideal pentru prajiturile umplute, si a praji alimentele pe un singur raft
Incalzire superioara cu ventilatie: il putem folosi pentru grill, caci caldura vine din partea superioara, insa va fi asistata de ventilator, ceea ce ne ajuta sa preparam si bucati mari de carne cu os.
Incalzire inferioara cu ventilatie: mai ales pentru preparare de pizza
Convectie: cel mai iubit program de coacere, caci caldura emanata de cele doua elemente de incalzire este distribuit uniform de ventilator, un program ideal pentru cele mai multe preparate, mai ales prajituri.

Avand un volum mai mic, si dimensiunile cuptorului sunt mai mici, deci ideal in cazul in care spatiul este foarte mic in bucatarie.
Latimea cuptorului este de doar 50 de cm, cu o inaltime de aproape 33 de cm, si o adancime de 38 de cm.
Temperatura maxima selectabila este de 230 de grade, valoare care este arhisuficient, caci putine retete necesita o temperatura de peste 200 de grade.
Minusul a ramas aceasi: are cele 4 temperaturi fixe afisate la 90, 140, 190 si 230 de grade, insa daca vrem sa setam de exemplu cuptorul la exact 170 de grade, nu ne ramane decat sa ghicim cam unde ar trebui sa rotim selectorul de temperatura. Timerul este de 90 de minute, care va si opri cuptorul, deci nu este doar un avertizor.

 

ALTE REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

 

Fiind micut, dar cu 6 program, din care 3 cu ventilatie, si avand marimi destul de mici, va fi un mini cuptor excelent in bucataria noastra. Insa daca aveti retete foarte complicate, sau vreti sa coaceti cantitati amri, atunci va recomand un cuptor incorporabil cu o capacitate mare, si care are multe programe de coacere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *