Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Wirlpool AKZM 8380 IXL

Modelul AKZM 8380/IXL dintre cuptoarele electrice incorporabile Wirlpool este un model de capacitatea mare, de 73 l, semi-profesionala, cu multe functii “moderne”, precum al 6lea simt, sau autocuratarea starclean.

Panoul de comanda al cuptorului este electronic, tastele pot fi actionate prin atingere usoara. In interiorul cuptorului gratarul sau tavile pot fi pozitionate pe 5 nivele.

Modelul AKZM 8380/IXL are 3 tipuri de functii: pe langa cele traditionale, are functii speciale si cele care apartin grupului “al 6lea simt”.

Functiile traditionale sunt:

 1. Preincalizre rapida
 2. Conventional: cu incalizre inferioare si superioara. Se foloseste pentru gatirea pe un singur nivel, care in cazul pizzelor si a placintelor sarate sau dulci este nivelul 1sau 2, iar in alte cazuri preferabil nivelul 3. Aceasta este si functie recomandata pentru deserturile delicate.
 3. Grill
 4. Turbo grill: pentru a frige bucati mari de carne. Se recomanda pozitionarea alimentelor pe nivelurile centrale.
 5. Convectie: Pentru a gati simultan, pe mai multe niveluri (maximum trei), diferite tipuri de alimente care necesita aceeasi temperatura de preparare (de ex.: peste, legume, prajituri). Aceasta functie poate fi folosita pentru a prepara diverse alimente fara ca mirosurile sa treaca de la un aliment la altul.
 6. Coacere convectie: Pentru gatirea carnii si a placintelor cu umplutura lichida (dulci sau sarate), pe un singur nivel. Se recomanda utilizarea nivelului 3.

 

 

 

VEZI AICI CATEVA PARERI DESPRE ACEST MODEL

 

Functiile speciale ale modelului AKZM 8380/IXL sunt:

 1. Decongelare
 2. Mentinere la cald
 3. Dospire
 4. Convenabil: Aceasta functie gateste toate alimentele in mod rapid si delicat; poate fi utilizata si pentru a incalzi alimente deja gatite.
 5. Gatit maxi: pentru gatirea bucatilor de care de dimensiuni mari (peste 2.5kg)
 6. Alimente congelate: pentru prepararea a mai multor tipuri de alimente congelate, precum lasagna, pizza, catofi prajiti.
 7. Turboventilator eco: functie care economiseste energie. Se poate folosi pentru prepararea carnii sau a fripturilor umplute pe un singur nivel (recomandat nivelul 3). Prin functionarea intermitenta si la intensitate redusa a ventilatorului se evita deshidratarea alimentelor.

 

 

Dupa ce se selecteaza functia dorita, va aparea un afisaj de unde se pot selecta optiunile ulterioare, precum temperatura, durata de preparare sau ora de terminare a programului.

Datorita tehnologiei „Al saselea simt”, se pot utiliza 30 de retete deja programate, cu functia si cu temperatura de preparare ideale. Trebuie sa respectati retetele din dotare doar pentru ingrediente si pentru prepararea felului de mancare. Pentru tot restul se pot urma instructiunile primite odata cu manualul de utilizare.

 

Accesoriile care vin odata cu cuptorul sunt: gratarul, o tava pentru prajituri, una pentru grasimile scurse, rafturi glisante si lavete din celuloza pentru functia de autocuratare.

 

Pentru a mentine cuptorul in stare optima se recomanda a se efectua dupa fiecare folosire un ciclu de autocuratare starclean. Ciclul dureaza 35 de minute si se folosesc lavetele de celuloza primite odata cu cuptorul conform indicatiilor din manualul de utilizare.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Cuptorul are dimensiuni de 59,5 cm latime si inaltime si 56.4 cm adancime si este de culoarea gri (de inox).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *