Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Whirlpool AKZ 6220 IX

Suntem fani Wirlpool asa ca nu se punea decat problema modelului la alegerea unui cuptor electric incorporabil. In cele din urma ne-am decis pentru modelul AKZ 6220 IX deoarece include multe facilitati  care usureaza munca utilizatorului, precum al saselea simt (30 de retete presetate), curatare smartclean (sistem integrat de curatare) si cook3 (gatire simultana pe 3 nivele a 3 feluri diferite de mancare fara ca mirosurile sa se amestece intre ele).

Cuptorul are dimensiuni de 5.95 m latime si inaltime si 5.64 m adancime, este de culoarea gri (de inox) si are o capacitate de 65 l. Accesorile care vin odata cu cuptorul sunt cele de baza: grilaj metalic, tava de copt, tava pentru scurgerea grasimii si rotisorul.

Temperatura din interior si durata de preparare se regleaza cu ajutorul butoanelor din mijlocul panoului de comanda, iar functiile cuptorului precum si functia de al 6lea simt se regleaza cu ajutorul afisajelor din dreapta si stanga panoului.

 

IMPREUNA CU PLITA WHIRLPOOL GMA 6411 IX LA UN SUPER PRET

 

Acest model fiind unul semi-profesional, are numeroase functii pe langa cele traditionale, precum functii special sau 6lea simt. Unele functii  au faza de preincalzire instalata automat. Dintre cele traditionale le are pe:

 1. cea cu incalzire inferioara si superioara. Selectand aceasta functie de “conventional” puteti folosi doar un nivel, preferabil nivelul 2 al cuptorului.
 2. Gratar-ul: se recomanda pozitionarea pe nivelul 4 a alimentelor, precum legume, frigarui, carnati, steakuri.
 3. Aer fortat: aceasta functie poate fi selectata daca se doreste gatirea pe doua nivele simultan (preferabil nivelul 1 si 3)a unor alimente diferite care necesita aceeasi temperature de preparare. Această funcţie poate fi folosită pentru a prepara diverse alimente fără ca mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
 4. Coacere: se foloseste mai degraba pentru a evita deshidratarea carnii. Se gateste pe un singur nivel (recomandat 2) si prin functionarea intermitenta si la intensitate redusa a ventilatorului se evita deshidratarea alimentelor.

 

Printre functiile special le intalnim pe urmatoarele:

 1. Preincalzire rapida
 2. Mentinere la cald: se poate activa functia daca temperatura din cuptor scade sub 65C pentru a mentine alimentele calde.
 3. Turbo grill
 4. Aer fortat eco: functie care economiseste energie. Se poate folosi pentru prepararea carnii pe un nivel (recomandat nivelul 3). Prin functionarea intermitenta si la intensitate redusa a ventilatorului se evita deshidratarea alimentelor
 5. Dospire
 6. Ciclu smartclean de curatare a cuptorului: este un ciclu de curatare cu temperatura scazuta.

Functile al 6lea simt sunt urmatoarele:

 1. Tocana: pentru gatirea pastelor sau orice fel de mancare care contine paste. Se recomanda utilizarea unui singur nivel (2).
 2. Carne: pentru frigerea oricărui tip de carne (pui, vită, viţel, porc, miel etc.). Se recomanda utilizarea unui singur nivel (2). Prin functionarea intermitenta si la intensitate redusa a ventilatorului se evita deshidratarea alimentelor.
 3. Paine: pentru prepararea oricărui fel de pâine (baghete, chifle, pâine la tavă etc.) . Se recomanda utilizarea unui singur nivel (2).
 4. Pizza
 5. Produse de patiserie
 6. Maxi cooking: pentru frigerea bucăţilor mari de carne (peste 2,5 kg). . Se recomanda utilizarea unui singur nivel (1 sau 2, in functie de marimea bucatii de carne).

 

FOARTE MULTE REVIEW-URI APAR AICI

 

Cuptorul vine cu un manual de utilizare usor de inteles si foarte amanuntit. Chiar daca pare mai complicat de folosit din cauza multitudinii de functii, oricine se poate obisnui foarte repede cu el. Este nevoie doar de utilizare frecventa si putina rabdare. 🙂 Spor la gatit cu Wirlpool AKZ 6220IX!

One Response to Whirlpool AKZ 6220 IX

 1. Lidia Pascu says:

  În iunie am cumpărat un cuptor AKZ9 6220 IX,instalându-l inițial,la o priză conectată la rețeaua apartamentului de Al,cu folosință unică!La prima coacere a funcționat,dar a doua oară s-a oprit și a apărut F:04.A venit cineva de la service,l-a pornit,a funcționat,dar după ce a plecat,cuptorul fiind oprit dar în priză,a apărut iar F:04,avândul în mijlocul suprageriei!Ieri,vineri,26 iulie,m-am hotărât să-l pun la locul pregătit în bucătărie,unde am tras și o priză de la tablou cu cablu din Cu!L-am pus în funcțiune la 200°,a funcționat,l-am mai pus de două ori,azi l-am folosit iar,funcționând !Deci,deduc faptul că F:04 era o atenționare că rețeaua nu era în regulă!Faceți o listă cu codurile erorilor ce apar,ca depanatorii să știe despre ce este vorba!Degeaba Ghidul m-a îndrumat să comunic service-ului codul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *