Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Noul Star Light CER-4818 cu rotisor

Noul Star Light CER-4818 cu rotisor
3.4 (68%) 5 votes

Daca atat seria CEL cat si CEC al producatorului de electrocasnice Star Light a avut vanzari foarte mari, in 2017 a aparut o noua serie, sub numele de CER. Star-Light CER-4818 este primul din acesta serie, insa inainte sa va detaliez ce stie si ce nu acest nou model, sa vedem care e diferenta intre cele 3 serii.
CEL – seria cea mai simpla, cu diferite functii de coacere, insa fara program cu convectie.
CEC – seria mai avansata, care are deja si program cu convectie (numarul lor difera)
CER – fiind ultima serie, are deja programe de convectie, insa are deja si program cu Rotisor.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL PENTRU ACEST MODEL

Acum, ca este clar care e diferenta majora intre cele trei serii la cuptoarele electrice Star Light, sa vedem ce ne ofera noul model CER-4818.
Ca si la modelel precedente numele modelului ne zice deja foarte multe:
– volumul cuptorului este de 48 de litri, fiind in prezent cel mai mare. Pentru a putea prepara un pui mare la rotisor, trebuia sa aiba un volum util mai mare, caci altfel puneam la grill doar o pulpa …
– puterea maxima este de 1800 W, valoare cu care nu o sa aiba probleme de a prepara un grill delicios
– temperatura maxima de 230 °C a ramas ca si la celelalte modele, insa aceasta temperatura este peste a ceea ce vom folosi vreodata.

Si ceea ce il intereseaza pe toata lumea, programele de coacere la Star Light CER-4818 :

Convectie: de obicei cel mai des program folosit, caci va functiona elementul de incalzire inferior si cel superior, iar ventilatorul din spatele cuptorului va distribui uniform caldura. Aceste programe se folosesc si la coacere pe mai multe nivele.
Incalzire superioara cu ventilatie: caldura vine din partea superioara, insa va fi asistata de ventilator, ceea ce ne ajuta sa preparam bucati mari de carne cu os, carnati sau paine prajita.
Incalzire inferioara si superioara: deoarece functioneaza ambele elemente de incalzire, este ideal pentru coacerea prajiturilor umplute.
Incalzire superioara cu Rotisor: prepararea la rotisor a diferitelor tipuri de carne in cantitate mai mica.
Rotisor cu convectie: deoarece vor functiona cele doua elemente de incalzire alaturi de ventilator, putem prepara la rotisor bucati mari de carne, sau pui intreg, deoarece aerul are o temperatura uniforma in cuptor.

Pot spune ca cuptorul Star Light CER-4818 in momentul de fata este cel mai bun model de la acest producator, si vine si cu cateva detalii mici, care ne pot fi de folos, precum semnal acustic la terminarea programului.
Ca si mic inconvenient este faptul ca selectorul de temperatura a cam ramas acelasi, avem 4 temperaturi afisate: 90/140/190/230 de grade, si daca vrem sa coacem la 170°C, nu ramane decat sa rotim selectorul undeva intre 140 si 190°C, insa nu stim valoarea selectata cu exactitate.

Fiind cel mai avansat model, are si pretul cel mai mare, insa si asa este o alegere foarte buna!

OPINII DESPRE ACEST MODEL APAR CURAND AICI

Salvează

One Response to Noul Star Light CER-4818 cu rotisor

  1. Leonard says:

    Am acest cuptor si am intampiniat 2 aspecte ce mi se par mai putin ok de aceea as dori sa va intreb daca asa e in cazul la toate sau am nimerit eu unul cu probleme? In primul rand am observat ca abureste geamul de la usa in timpul gatirii ( intre ele) si ca scoate aburi pe langa usa mai ales pe convectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *