Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Modelul ieftin Indesit FIMB51KAIX

Cuptorul electric incorporabil Indesit FIMB51KAIX (avand numele de FIMB 51K.A IX, insa magazinele care o vand l-a rebotezat )este un produs din gama entry a producatorului italian, fiind un ajutor ce nu trebuie sa lipseasca nici unui pasionat in arta culinara.

Cuptorul are un volum suficient pentru prepararea mai multor produse simultan, avand 60 de litri si nu mai putin de 5 niveluri cu un sistem de ghidaje telescopice cu opritor care previn scoaterea accidentala a gratarelor.

 

VEZI AICI CATEVA OPINII DESPRE ACEST MODEL

 

Cuptorul electric incorporabil Indesit FIMB51KAIX este dotat cu un numar de 5 functii:

  • cuptor traditional: sunt active cele doua elemente de incalzire din partea superioara si inferioara , produsele fiind preparate pe un singur nivel;
  • multicoacere: functioneaza simultan ventilatorul si elementele de incalzire de sus si de jos, caldura fiind difuzata uniform in interiorul cuptorului ; se pot utiliza simultan doua niveluri;
  • cuptor deasupra: functioneaza elementul superior de incalzire, functie utilizata pentru retusuri in procesul de coacere;
  • gratar: functioneaza elementul de incalzire al grill-ului, functie recomandata pentru prepararea bucatilor plate de carne;
  • gratin: functioneaza concomitent elementul de incalzire superior si ventilatorul, functie destinata gratinarii produselor si pentru dospirea aluatului.

Cuptorul este elegant, fiind construit din sticla neagra (usa), iar panoul de comanda este din inox de cea mai buna calitate.

Panoul de control are trei butoane mecanice avand urmatoarele roluri:

  • buton pentru controlul programelor;
  • buton cronometru;
  • buton termostat (pentru controlul temperaturii)

Langa aceste butoane se gaseste un indicator termostat, care indica functionarea cuptorului.

 

Este prezent si timerul care ne ofera posibilitatea de a seta durata de pregatire a timpului in care sa fie gata produsele, cuptorul avand un consum redus de energie electrica fiind inclus in clasa A.

Temperatura in interiorul cuptorului poate fi reglata in intervalul 60 – 200 de grade Celsius, controlul acesteia fiind mecanic.

Iluminarea este conventionala, lampa fiind situata pe peretele posterior al cuptorului (poate fi utilizata si independent de functionarea cuptorului), fiind prezent si un ventilator care asigura racirea ansamblului.

Usa este rabatabila la 90 de grade fiind alcatuita din doua randuri de geamuri, ceea ce face ca la exterior sa ramana rece iar in interior sa pastreze caldura in cuptor si este demontabila ceea ce duce la usurarea intretinerii.

Cuptorul electric incorporabil Indesit FIMB51KAIX are dimensiunile de 600 x 600 x 545 si o putere electrica instalata de 2250 wati.

 

VERIFICA AICI OFERTA ACTUALA PENTRU ACEST MODEL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *