Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Hotpoint FI6 874 SP IX HA cu 8 functii de coacere

Cuptorul electric incorporabil Hotpoint FI6 874 SP IX HA este unul dintre ceel mai noi cuptoare ale producatorului american.

Cuptorul electric incorporabil Hotpoint FI6 874 SP IX HA are 8 functii:

 • coacere conventionala: functie dedicata prepararii unui singur fel de mancare. Functioneaza rezistentele amplasate in partea superioara si inferioara a cuptorului;
 • decongelare: pentru accelerarea procesului de dezghetare a alimentelor congelate. In acest caz functioneaza numai ventilatorul;
 • pizza/paine: folosita in cazul prepararii oricaror feluri de paine sau pizza;
 • maxicooking: functie ideala pentru prepararea bucatilor mari de carne (de peste 2,5 kilograme);
 • grill: este folosita pentru prepararea la gratar a bucatilor plate de carne (antricoate, fripturi), pentru frigerea carnatilor sau a frigaruilor, prepararea painii prajite sau pentru gratinarea legumelor;
 • turbogrill: este utilizata pentru frigerea bucatilor mari de carne;

 

VEZI ACI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

 • aer fortat: ideala pentru prepararea fripturilor umplute sau a bucatilor de carne proaspata. Procesul de preparare este ajutat de functionarea intermitenta si la turatie scazuta a ventilatorului, fapt ce impiedica uscarea alimentelor alimentelor;
 • ventilator turbo: functioneaza alternativ ventilatorul si rezistenta amplasata in partea inferioara. Functia este destinata prepararii alimentelor cu o baza crocanta si o parte superioara moale (tarte, prajituri, pizza cu mai multe ingrediente), sau pentru gatirea alimentelor congelate.

Cuptorul dispune si de o functie speciala pentru preincalzire rapida, ce este folosita pentru a incalzi rapid cuptorul, realizandu-se astfel o economie importanta de timp.

Functia READY2COOK asigura o distributie rapida si uniforma a aerului cald in cuptor, fapt ce duce la o gatire intensa si in profunzime a alimentelor.

Producatorul vine in intampinarea dorintelor noastre si ne pune la dispozitie si 9 programe de gatire asistata, fapt ce ne usureaza considerabil utilizarea cuptorului.

Timerul prezent ne ajuta in setarea perioadei de timp in care sa fie gata produsele.

Cuptorul are o capacitate mare, de 73 de litri, lucru ce ne ajuta in prepararea concomitenta a mai multor feluri de mancare folosind vase din cele mai diverse.

Sistemul de ghidaje telescopice usureaza manevrarea gratarelor sau a tavilor, iar accesoriile sunt reprezentate de un gratar de inox si doua tavi.

Iluminarea interioara la Hotpoint FI6 874 SP IX HA se realizeaza cu ajutorul unui bec pozitionat pe peretele din spate al produsului, iar ventilatorul este folosit in timpul procesului de gatire cat si pentru racirea cuptorului (atunci cand acesta se opreste).

Cuptorul este incadrat intr-o clasa de eficienta energetica ridicata:A+.

Intretinerea este facila, cuptorul fiind dotat cu functia de autocuratare de tip pirolitic.  In acest mod grasimile si resturile de mancare ramase in cuptor sunt arse la temperaturi de 500 de grade Celsius si transformate in cenusa, ce poate fi stearsa foarte usor cu ajutorul unei lavete de bumbac.

Cuptorul are o silueta deosebita, fiind realizat din sticla incadrata intr-un chenar fin de inox antiamprenta.

Panoul de control este realizat din sticla neagra si are in partea centrala un bloc de comanda de tip touch control pe care sunt pozitionate urmatoarele comenzi:

 • pornit / oprit;
 • accesare meniu;
 • revenire la ecran anterior;
 • campuri tactile sus/jos pentru modificarea setarilor sau a parametrilor;
 • camp tactil ok pentru confirmarea setarilor;
 • camp tactil pentru activarea functiilor

in centrul blocului de comanda espe pozitionat un LCD ce afiseaza informatii referitoare la simbolul functiei, temperatura din cuptor si ceasul digital.

Usa dispunde de sistemul SOFT CLOSING ce asigura o inchidere lenta si cursiva si previne trantirea acesteia si evita astfel zgomotul produs la inchidere.

Geamul este realizat din sticla triplu stratificata, lucru ce asigura mentinerea unei temperaturi constante in interior, iar in exterior geamul ramane rece pe tot timpul functionarii cuptorului.

Produsul dispune si de un sistem de blocare a panoului de comanda.

Cuptorul electric incorporabil Hotpoint FI6 874 are dimensiunile de 595 x 595 x 564 , o greutate de 36 de kilograme si o putere electrica instalata de 3650 wati.

 

ALTE DETALII TEHNICE POTI GASI SI AICI

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *