Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Modelul rustic Hansa BOEW68120090

Cuptorul electric incorporabil cu aspect rustic Hansa BOEW68120090 este unul dintre noile cuptoare care este destinat bucatariilor  cu aspect rustic care isi fac aparitia din ce in ce mai des in casele romanilor.

Cuptorul are un aspect rustic, desprins parca din povestile copilariei, fiind realizat din inox de culoarea fildesului si din sticla, usa produsului pastrand forma unui cuptor cu lemne traditional avand in partea de sus o bara de tip vergea cu aspect retro.

Panoul de comanda este alcatuit din doua butoane mecanice (unul pentru controlul temperaturii in cuptor, celalalt fiind destinat selectarii functiilor de coacere), in centrul panoului fiind un ceas mecanic.

 

VEZI AICI MULTE OPINII DESPRE ACEST MODEL   

 

Cuptorul electric incorporabil cu aspect rustic Hansa BOEW68120090 are un numar de 10 functii:

  • ventilator plus rezistenta superioara plus rezistenta inferioara: sunt pornite concomitent rezistentele de sus si de jos si ventilatorul. Functia este ideala pentru coacerea prajiturilor si a produselor de patiserie;
  • grill: functioneaza rezistenta grill-ului, functie destinata prajirii bucatilor de carne, a sandwich-urilor, carnaciorilor si shish – kebab-urilor;
  • grill plus rezistenta superioara: functioneaza concomitent grill-ul si rezistenta de sus, functie care permite rumenirea alimentelor. Aceasta se face la o temperatura mai ridicata in partea superioara a suprafetei de preparare;
  • decongelare: este folosita la dezghetarea lenta a produselor inghetate
  • rezistenta inferioara: : functioneaza numai elementul de incalzire de jos, functie destinata rumenirii partii inferioare a prajiturilor si a produselor de patiserie;
  • preincalzire rapida: este pornit elementul de caldura amplasat in partea superioara, grill-ul si ventilatorul. Cuptorul se incalzeste intr-un timp scurt (aproximativ 4 minute) la o temperatura foarte mare (150 de grade Celsius).
  • convectie plus rezistenta inferioara: functioneaza concomitent ventilatorul si rezistenta din partea inferioara, ceea ce conduce la cresterea temperaturii in zona inferioara a produsului. Este functia destinata prepararii pizza si a prajiturilor;
  • convectie aer 3d: functioneaza numai ventilatorul. In acest mod se realizeaza convectia aerului ( distributia aerului in mod uniform in cuptor, ceea ce face ca gatirea sa se realizeze in profunzime si in mod uniform);
  • rezistenta superioara plus grill plus ventilator: functioneaza in acelasi timp rezistenta amplasata in partea superioara, ventilatorul si grill-ul, functia fiind folosita la procesul de prajire, realizandu-se si o imbunatatire a gustului produselor;
  • conventional: este folosita pentru prepararea majoritatii produselor.

Clasa energetica este A, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta consumului de energie electrica, iar controlul temperaturii se face mecanic.

Este de asemenea prezent si timerul cu ajutorul caruia putem seta durata de timp in care sa fie gata produsele (intervalul de timp in care poate fi facuta setarea fiind 0 – 120 minute, cuptorul emitand un semnal sonor care ne avertizeaza atunci cand se termina programul), interiorul cuptorului fiind iluminat cu ajutorul unui bec conventional.

Datorita comenzilor de tip TS (comenzi cu senzori) monitorizarea timpului de preparare (impreuna cu setarea timpului de oprire a cuptorului) se face foarte usor.

Ventilatorul cu care este echipat cuptorul are dublu rol, fiind utilizat in racirea incintei si in timpul procesului de gatire.

Cuptorul are o capacitate de 66 de litri, fiind realizat din email lucios rezistent la temperaturi inalte si ofera suffcient spatiu pentru gatirea mai multor feluri de mancare in acelasi timp.

Incinta este prevazuta cu ghidaje laterale telescopice care asigura o sustinere ferma a tavilor si ne ofera posibilitatea de a le scoate in afara cuptorului intr-un mod foarte simplu, pentru o mai buna intretinere acestea fiind demontabile.

Cuptorul are in dotare un gratar combi, o tava de coacere adanca si doua tavi plate.

Un element inedit este prezenta rotisorului electric care este destinat in special prepararii carnii de pasare. Pentru obtinerea unor rezultate optime se recomanda folosira acestuia impreuna cu grill-ul sau cu functia de incalzire superioara.

Grill-ul este mobil, se poate deplasa (fapt ce asigura o intretinere usoara) si are o putere de 2000 wati.

Usa este din sticla in trei straturi ( stratul interior fiind de tip reflexiv, ceea ce inseamna ca mentine temperatura in interiorul cuptorului iar in exterior usa ramane rece), fiind usor de intretinut datorita aspectului interior neted si lucios.

In partea interioara este prezenta lista de retete cu care ne-a obisnuit producatorul polonez, si care ofera informatii asupra timpului si nivelului de coacere si a tipurilor de alimente folosite.

Cuptorul electric incorporabil cu aspect rustic Hansa BOEW68120090 are o putere electrica instalata de 3100 wati si dimensiunile de 595 x 595 x 575.

 

VEZI OFERTA ACTUALA PENTRU ACEST MODEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *