Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Hansa BOEI67250055

Cuptorul electric incorporabil Hansa BOEI67250055 este probabil unul dintre mai bune cuptoare din punct de vedere calitate / pret al producatorului polonez.

Cuptorul are o silueta sobra, fiind realizat din inox  (pe care este aplicata o pelicula de protectie ce nu permite depunerea amprentelor) si din sticla de cea mai bune calitate.

Este prezent si timerul mecanic care ne ofera posibilitatea de a seta durata de timp in care sa preparam produsele; acesta poate fi reglat in intervalul 0 – 120 de minute.

 

VEZI AICI MULTE OPINII DESPRE ACEST MODEL

 

Cuptorul electric incorporabil Hansa BOEI67250055 este dotat cu un numar de 10 functii:

 • ventilator plus rezistenta superioara plus rezistenta inferioara: sunt pornite in acelasi timp rezistentele de sus si de jos si ventilatorul. Functia este destinata coacerii prajiturilor si al produselor de patiserie;
 • grill: functioneaza rezistenta grill-ului, functie destinata prajirii bucatilor de carne, a sandwich-urilor, carnaciorilor si shish – kebab-urilor;
 • grill plus rezistenta superioara: functioneaza in acelasi timp grill-ul si rezistenta de sus, functie care permite rumenirea alimentelor. Aceasta se face la o temperatura mai ridicata in partea superioara a suprafetei de preparare;
 • decongelare: este folosita la dezghetarea lenta a produselor inghetate
 • rezistenta inferioara: : functioneaza doar elementul de incalzire de jos, functie ideala pentru rumenirea partii inferioare a prajiturilor si a produselor de patiserie;
 • preincalzire rapida: este pornit elementul de caldura amplasat in partea superioara, grill-ul si ventilatorul. Cuptorul se incalzeste intr-un timp scurt (aproximativ 4 minute) la o temperatura foarte mare (150 de grade Celsius).
 • convectie plus rezistenta inferioara: functioneaza in acelasi timp ventilatorul si rezistenta din partea de jos, ceea ce conduce la cresterea temperaturii in zona inferioara a produsului. Este functia ideala pentru prepararea pizza si a prajiturilor;
 • convectie aer 3d: functioneaza numai ventilatorul. In acest mod se realizeaza convectia aerului ( distributia aerului in mod uniform in cuptor, ceea ce face ca gatirea sa se realizeze in profunzime si in mod uniform);
 • rezistenta superioara plus grill plus ventilator: functioneaza in acelasi timp rezistenta amplasata in partea superioara, ventilatorul si grill-ul, functia fiind folosita la procesul de prajire, realizandu-se si o imbunatatire a gustului produselor;
 • conventional: este folosita pentru prepararea majoritatii produselor.

Panoul este realizat din inox antiamprenta si are comenzile grupate central, reprezentate de doua butoane retractabile iluminate ( se aprind in timpul functionarii si indica functia de incalzire utilizata: cuptor sau plita) si un afisaj de tip LCD care indeplinesc urmatoarele roluri:

 • selectarea functiilor cuptorului (butonul din stanga);
 • controlul temperaturii (butonul din dreapta);
 • programator electronic si afisaj al ceasului digital, sub care se pot gasi amplasati cei doi senzori cu ajutorul carora se navigheaza in meniu.

Pe panoul de control putem gasi doua indicatoare luminoase care indica:

 • reglarea temperaturii;
 • faptul ca produsul este in functiune.

Cuptorul este dotat cu o functie de preincalzire care realizeaza o economie substantiala de timp si de energie electrica (produsul ajunge la 140 de grade Celsius in aproximativ 4 minute), clasa energetica fiind una foarte prietenoasa cu bugetul familiei produsul fiind incadrat in clasa A, iar controlul temperaturii se face cu ajutorul unui sistem electronic.

Iluminarea se realizeaza cu ajutorul unui bec clasic, incinta prezentand un ventilator supradimensionat care asigura racirea cuptorului, acesta fiind folosit si in timpul procesului de gatire.

Volumul cuptorului este peste media produselor similare, fiind de 66 de litri si permite folosirea mai multor vase cu forme si marimi diferite.

Cuptorul este dotat cu ghidaje laterale telescopice care asigura o sustinere ferma a tavilor si ne ofera posibilitatea de a le scoate in afara cuptorului fara a fi nevoie sa avem mainile in cuptor, pentru o mai buna intretinere acestea fiind demontabile.

Autocuratarea se realizeaza cu ajutorul panourilor catalitice montate pe peretii cuptorului, care permit arderea resturilor de mancare la un nivel inalt de temperatura pana ce acestea sunt transformate in cenusa.

Remarcam prezenta probei de carne, aceasta fiind de fapt un termometru cu sonda care masoara temperatura din interiorul produselor, cuptorul oprindu-se automat odata ce este atinsa temperatura setata si emite un semnal sonor de atentionare.

Cuptorul vine insotit de o tava adanca, doua tavi plate si un raft de sarma din otel inoxidabil dotat cu dispozitive care ii confera o stabilitate sporita.

Usa este realizata din sticla in trei straturi (cel interior fiind din panouri reflexive de sticla), care asigura in exterior efectul de “usa rece”, in interiorul acesteia fiind prezent retetarul care ne ofera diverse informatii referitoare la temperatura, timp si nivel de coacere si tipurile de alimente folosite, iar geamul poate fi demontat.

Cuptorul electric incorporabil Hansa BOEI67250055 are dimensiunile de 595 x 595 x 575 si o putere electrica de 3100 wati.

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *