Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Gateste cu aburi cu Electrolux EOC5654AOX

electrolux-eoc5654aoxCuptorul electric multifunctional cu gatire cu aburi Electrolux  EOC5654AOX este unul dintre noile cuptoare din gama medium a producatorului , fiind un produs care satisface cele mai inalte exigente ale clientilor.

Functia PlusSteam cu care este dotat cuptorul permite (prin intermediul folosirii aburului) creearea unei culori cu luciu deosebit si a unei cruste crocante care va face din consumul produsele preparate un deliciu.

Cuptorul este o simbioza reusita intre inoxul argintiu antiamprenta si sticla de culoarea neagra, prezente atat in cazul panoului de comanda cat si in cazul usii.

 

VEZI AICI SI ALTE DETALII DESPRE ACEST MODEL

 

Cuptorul electric multifunctional cu gatire cu aburi Electrolux  EOC5654AOX are un numar de 9 functii:

  • Incalzire rapida: functia este destinata reducerii timpului de incalzire a cuptorului, acesta ajungand mult mai repede in regimul termic normal de functionare
  • Aer cald: ventilatorul distribuie uniform in jurul produselor caldura emisa de elementul de incalzire, functia fiind destinata prepararii produselor pe toate cele trei niveluri ale cuptorului si pentru deshidratarea alimentelor
  • Aer cald PLUS: se foloseste pentru a adauga umiditate in timpul gatitului, concomitent cu obtinerea culorii adecvate si a crustei crocante. Aceasta functie poate oferi mai multa suculenta in timpul reincalzirii
  • Pizza: functia este recomandata pentru coacerea pe un singur raft a mancarurilor care necesita o rumenire mai intensa si o baza crocanta
  • Incalzire sus / jos: este o functie utilizata pentru prajirea si coacerea alimentelor pe o singura pozitie a raftului
  • Incalzire jos: functia este utilizata pentru a coace prajituri cu coaja crocanta si pentru conservarea alimentelor
  • Decongelare: este utilizata pentru decongelarea produselor inghetate
  • Aer cald (umed): este o functie utilizata pentru a pregati produse coapte in forme pe o singura pozitie a raftului, concomitent cu o reducere a cantitatii de energie electrica folosita in cursul procesului
  • Grill rapid: functie destinata frigerii la gratar a bucatilor plate de carne aflate in cantitati mari, si pentru prajirea painii

Comenzile panoului de control sunt dispuse central, in partea stanga gasindu-se butonul retractabil care asigura controlul functiilor langa care este dispus un indicator luminos pentru alimentare,  iar in partea dreapta gasindu-se butonul retractabil folosit la controlul temperaturii care este insotit de un indicator luminos pentru temperatura si butonul tip intrerupator folosit pentru functia abur plus. Toate aceste elemente incadreaza intr-un mod armonios panoul cu ecran LED de culoare galbena care ofera acces la modurile de incalzire, functiile cronometrului, iluminarea cuptorului si modul de incalzire rapida.

Volumul cavitatii este mare, fiind de 72 de litri, incinta fiind prevazuta cu un sistem de ghidaj telescopic care usureaza introducerea sau scoaterea rafturilor, produsul avand un consum extraordinar de mic de energie electrica, fiind inglobat in cadrul clasei A+. Comparativ cu alte cuptoare care sunt dotate cu mai multe elemente de incalzire, acest model este dotat cu un singur element de incalzire circular, care asigura o incalzire unitara a cavitatii.

Usa este realizata din sticla si inox antiamprenta, prezentand un maner tip bara de inox masiv, fiind foarte usor de intretinut (acesta putandu-se detasa complet , atat ea cat si panourile de sticla ce o compun), geamul fiind conceput din mai multe straturi de sticla , lucru care mentine o temperatura scazuta a usii atunci cand functioneaza cuptorul. Un lucru revolutionar este prezenta pe interiorul usii a uni grafic de coacere, care ofera posibilitatea de a avea o viziune de ansamblu asupra procesului de preparare al produselor.

Controlul temperaturii interioare este mecanic.

Autocuratarea este de tip pirolitic, lucru care asigura arderea resturilor de mancare ramase in cuptor la o temperatura inalta, pe o perioada lunga de timp, iar cuptorul este dotat cu doua cicluri de curatare de acest gen.

Produsul este dotat cu un ventilator supradimensionat care prezinta un nou sistem de ghidare a aerului folosit in cursul procesului de coacere, alimentele fiind gatite uniform indiferent de locul in care se afla in cuptor , ventilator care se decupleaza automat atunci cand se deschide usa, si cu un ventilator care este folosit pentru racirea incintei.

Iluminarea cavitatii se realizeaza cu ajutorul unui bec halogen care ofera o vizibilitate sporita a interiorului.

Este remarcabila prezenta unui senzor care masoara temperatura zonei de mijloc a bucatilor de carne, acesta oprindu-se automat atunci cand temperatura ajunge la valoarea setata.

Produsul este echipat cu o gama variata de sisteme de siguranta: sistemul de blocare al accesului copiilor, blocarea panoului de control care previne modificarea accidentala a setarilor de temperatura si durata, sistemul de oprire automata, indicator de caldura reziduala, suflanta cu aer rece care asigura mentinerea temperaturii suprafetelor aparatului, termostatul de siguranta .

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA PENTRU ACEST MODEL

 

Este de prisos sa reamintim prezenta timerului care ofera posibilitatea setarii timpului in care sa fie gata produsele, la sfarsitul fiecarui program cuptorul emitand un semnal sonor.

Cuptorul electric multifunctional cu gatire cu aburi Electrolux  EOC5654AOX este insotit de un raft de sarma cromata, o tava pentru prajituri din email si o tava colectoare tot din email.

Produsul are o putere instalata de 2750 wati, avand dimensiunile 59.4 x 59.4 x 56.8

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *