Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

EOA3450AOX si EOB3450AOX cu 8 functii de coacere

Electrolux EOA3450AOXCele doua modele de cuptoare incorporabile electrice Electrolux EOA3450AOX si EOB3450AOX sunt identice din toate punctele de vedere, mai putin look-ul, sau mai bie zis culoarea. In rest toate detaliite tehnice sunt acelasi, ca si pretul, care varieaza in jurul valorii de 1500 de lei. VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL. Este foarte important un detaliu, si anume eficienta energetica, care la aproape toate site-urile care comercializeaza aceste model sunt trecute ca A+, aceasta clasa de eficienta energetica electrica nu exista la cuptoare electrice, maximul in prezent fiind clasa A, insa producatorii au inceput sa inventeze clase de A-10%, A-20%, care intr-adevar consuma cu 10 respectiv 20 la suta mai putin, insa acest lucru nu poate fi trecut pe eticheta oficiala. EOA3450AOX si EOB3450AOX sunt de clasa A-10% conform producatorului, iar cel oficial de A.

 

Electrolux EOB3450AOXLa functii ambele modele stau bine, caci aveti un numar de 8 programe de coacere dintre care puteti sa alegeti:

Gatire conventionala: functioneaza elementele de incalzire aflate sus si jos. Acest program este deobicei folosit la prajituri.
Incalzire de sus: functioneaza doar elementul de sus
Incalzire de jos: pentru a coace prajituri cu baza crocanta, caci functioneaza doar elementul de jos.
Gratar-grill:pentru paine prajita, sau frigerea la gratar a alimentlor plate in cantitati mici.
Grill rapid: pentru alimente plate in cantitati mari, caci functioneaza tot gratarul
Gatire intensiva: pentru bucati mari de carne, va functiona si ventilatorul alaturi de gratarul mare.
Pizza: va functiona gratarul, dar si elementul de jos, asistat de ventilator. este programul ideal pentru pizza, placinta umpluta, etc..
Gatire prin convectie/dezghetare: se pot coace alimentele pe mai multe rafturi deodata, daca acestea au aceasi temperatura de coacere.

Cele 8 programe sunt suficiente, nici nu ne trebuie mai mult de la un cuptor incorporabil! Capacitatea cuptoareleor este de 74 de litrii, ceea ce este destul de mult, insa este binevenit maiales cand vrem sa coacem pe mai multe nivele. Butoanele sunt de tip push-up, cu ajutorul carora reglam temperatura si alegem programul. cu butoanele mici de sup afisaj putem sa reglam ceasul, seta durata de functionare, sau cel de terminare program (deci avem posibilitatea de a programa cand sa inceapa si cand sa termine coacerea), seta cronoetrul si cam atat.
Usa este cu amortizor, deci nu se va tranti, iar curatarea este destul de usoara, iar in maualul de utilizare gasiti tabel de coacere cu temperatura, program si timp pentru o multime de tipuri de mancare.

Electrolux EOA3450AOX si EOB3450AOX  sunt doua cuptoare foarte reusite, poate singurele minusuri le obtin la lipsa programului de autocuratare, respectiv lipsa functie de blocare acces copii.

 

MAI MULTE DETALII SI ALTE OPINII POTI GASI SI AICI

 

7 Responses to EOA3450AOX si EOB3450AOX cu 8 functii de coacere

 1. daniela says:

  am achizitionat de curand un model si sincer sa fiu nu ma incanta deloc la centrul tavei prajitura mea era cruda

 2. geta says:

  Eu il am de 2 ani si sunt fff multumita
  sunt tavile mari si trebuie lasate mai mult prajitirile!

 3. Nicoleta says:

  Nu sunt mulțumită de acest cuptor…necesita un timp foarte mare de coacere. Păcat ca nu ll am probat in cele 30 de zile când puteam sa l returnez. Usucă foarte tare sus si mijlocul mai necopt.

  • Cristiana says:

   Eu am descoperit secretul legat de coacerea prăjiturii și în mijloc. 3 sferturi din timp merge pe gatire sus/jos iar în ultimul sfert pe ventilație. Se coc excepțional!

 4. Madalina says:

  Mii sau blocat butoanele, nu mai ies. Ce pot face?

 5. Rus says:

  Eu vreau sa fac haioase dar în cuptor nu mi se rumenesc ce trebuie să fac nu iese nimic

 6. Andra says:

  Unde pot găsi mâner pt cuptor electric Electrolux?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *