Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Bosch HBN539S5 un model destul de accesibil

Bosch HBN539S5Cuptorul incorporabil Bosch HBN539S5 este una dintre cele mai accesibile modele de la acest producator, evident din punct de vedere financiar. Pe site-urile care comercializeaza acest model apar cateva greseli la specificatiile tehnice, si anume: cuptorul are un volum de 66 litri si nu de 67, eficienta energetica oficiala este de A si nu de A-20%, adica are un consum de 0.82kWh in modul de functionare de Convectie fortata si 0.98kWh in modul de convectie naturala. Deoarece in momentul de fata clasa maxima energetica este de A unii producatori afirma ca modelele lor consuma mai putin cu 10, 20% si de aici vine “noua clasa”.

 

VEZI AICI SI ALTE DETALII SI OPINII DESPRE ACEST MODEL

 

Cele 8 functii pe care ni le ofera cuptorul Bosch HBN539S5:

Caldura inferioara-superioara: pentru coacere pe un singur nivel, fiind adecvata pentru prajituri dar si pentru fripturi de vita si vanat
Convectie cu aer 3D: aerul cald va fi distribuit unifor de ventilator, fiind un program ideal pentru sufleuri, produse de patiserie, brioase. Totodata este posibila coacere pe doua nivele simultan.
Pizza:progranul ideal pentru prepararea de pizza caci aerul incalzit de elementul inferior va fi distribuit de ventilator
Incalzire inferioara: pentru a termina coacerea sau rumenire.
Grill cu convectie: functioneaza grill-ul mare impreuna cu ventilatorul, este adecvat pentru preparare la grill a bucatilor mari de carne, carne de pasere si a pestelui.
Grill mic: functioneaza doar partea din mijlc a grill-ului, program adecvat pentru prepararea cantitatilor mici si plate de carne, paine prajita, etc.
Grill mare: functioneaza in totalitate grill-ul, puteti prepara pe grill mai multe fripturi, carnaciori, pesti si felii de paine.
Decongelare: pentru a grabi progesul de dezghetare a alimentelor.

Si desi nu este enumerat printre functiile de coacere, pe acelasi buton de selectare avem si optiunea de Incalzire rapida care este recomandat pentru incalzirea rapida a preparatelor.
Inafara de cele doua butoane rectractabile pentru selectarea programului si cea de temperatura aveti si 5 butoane micute, cu ajutorul caruia reglam ceasul si alarma, setam timpul de coacere, timpul de inceput sau timpul de sfarsit a programului (programare pentru o coacere ulterioara) si conectam sau deconectam sistemul de siguranta impotriva accesului copiilor.
Peretele posterior dispune de un strat de ceramica cu autocuratare, care absoarbe picaturile rezultate din prajire si coacere si sunt descumpuse in acest strat. Daca totusi doriti si o curatare “pirolitica” setati cuptorul pe programul de Convectie aer 3D la temperatura maxima timp de 2 ore.

VEZI AICI CEL MAI MIC PRET ACTUAL PENTRU ACEST MODEL

4 Responses to Bosch HBN539S5 un model destul de accesibil

 1. Lili tuchilus says:

  Buna seara as vrea sa stiu un pret la cuptorul bosch de mai sus hbn 539s5 sticla neagra daca il aveti instoc si cum se comanda Multumesc

 2. Ramona says:

  Buna ziua. Sunt la prima utilizare a cuptorului. Nu reusesc sa aprind lampa, iar in manual, felul in care se apride lampa e explicat ft…amuzant:” in timpul functionarii se aprinde lampa cuptorului. Prin rotirea selectorului de functii intr-o pozitie oarecare este posibila conectarea lampii cuptorului fara incalzirea cuptorul.”Nu se intelege mai nimic de aici.De asemenea, nu se aprinde simbolul pt temperatura si nici nu se incalzeste cuptorul. Este setat pe caldura inf/sup la 200 grade si tot ce face e sa ventileze. Va rog sa imi spuneti cu ce procedez gresit.

 3. Mihai says:

  Buna Ramona,
  Si eu am un astfel de cupotr si il folosesc de cateva zile….
  Din cate am observant, lampa porneste automat dupa ce selectezi un program (Butonul retractabil din stanga) si o temperature (butonul retractabil din dreapta – poti incerca programul 1 cu incalzire si de sus si de jos), cat despre ventilatie am observant ca scoate aer prin partea din fata (la inceput rece, apoi mai cald)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *