Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

Zass ZEO 42 CR cu rotisor si o capacitate de 42 de litri

Cuptorul electric Zass ZEO 42 CR este un model independent, cu doar patru programe, insa are program special pentru preparare la rotisor, cat si program cu convectie, programul mult cautat de toata lumea.
Avand un volum util de 42 de litri, este deja un cuptor care merita luat in seama si pentru familii cu 4 membrii.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Cele 4 functii ale cuptorului Zass ZEO 42 CR :

 • Decongelare: decongelare lenta a alimentelor. Desi multi utilizatori de cuptoare care au aceasta functie afirma faptul ca acest program nu functioneaza corect, ei nu stiu ca defapt se porneste doar ventilatorul, care circula aerul in jurul alimentelor, grabind procesul de decongelare. Deci doar o ventilare, fara incalzire!
 • Rotisare: porneste rezistenta superioara alaturi de angrenajul de rotisare. Pe toata perioada programului va fi aprinsa becul interior in acest caz.
 • Coacere: coacerea ca pe vremuri, cu cuptor pe gaz, adica cand caldura vine de jos. Este activ doar elementul de incalzire inferior.
 • Frigere/prajire cu convectie: caldura este emanata atat de rezistenta inferioara cat si cea superioara, si va functiona si ventilatorul, pentru a avea o caldura uniforma. Se poate prepara mancaruri de acesi fel pe mai multe nivele deoadata, caci temperatura in jurul fiecaruia va fi aceasi.

Alegerea timpului de preparare se face simplu, prin rotirea butonului de temporizare, care poate fi setat la o valoare maxima de 120 de minute. Cand junge la 0, va scoate un sunet de terminare a perioadei de coacere/preparare selectata si va opri cuptorul. Are si posibilitatea de a fi setata pe Always On, adica cuptorul va incalzi pana cand este oprit manual de catre noi.
Temperatura poate fi setata si acesta cu usurinta in intervalul a 0 – 230 de grade, cu trepte de 10 grade pana la 60°C, si in trepte de 15°C peste aceasta valoare.

Cuptorul are si un bec, care este aprins cand acesta functioneaza… Pentru ca e foarte important, si o informatie dorita de mult, interiorul are 38X34X31 de cm, si are patru nivele pe care se poate pune grilajul sau tava. Consumul maxim de 1800W este una chiar mica pentru un cuptor cu o capacitate de 42 de litri.

Cu aparat primim un gratar, o tava, rotisorul, si un maner pentru tava de copt, cu ajutorul caruia putem scoate cu usurinta tava, fara a ne accidenta.

 

ALTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL POT SA APARA SI AICI

 

3 Responses to Zass ZEO 42 CR cu rotisor si o capacitate de 42 de litri

 1. Vasi Luminita says:

  Buna ziua! As dori si eu un manual de utilizare mai detaliat pentru folosirea temperaturi la diferite feluri de preparate! Va multumesc!

 2. Dana says:

  Buna ziua! As dori si eu un manual de utilizare mai detaliat pentru folosirea temperaturi la diferite feluri de preparate! Va multumesc!

 3. Gabriela says:

  Un manual mai explicit cu privire la temperatura de preparare a anumitor mâncăruri.
  Exemplu : pâinea.
  Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *