Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

DeLonghi Sforna Tutto Maxi EO 3260

Cuptorul electric DeLonghi Sforna Tutto Maxi EO 3260 este unul dintre cele mai noi si moderne cuptoare electrice compacte ale producatorului italian.

Cuptorul electric DeLonghi Sforna Tutto Maxi EO 3260 are 6 functii:

  • convectie: functioneaza simultan cele doua elemente de incalzire si ventilatorul.  Cu ajutorul acestei functii se realizeaza o distributie uniforma si constanta a aerului in interiorul cuptorului, astfel produsele se prepara uniform si in profunzime si capata un gust deosebit. Aceasta functie ne permite prepararea produselor folosind simultan cele doua niveluri ale cuptorului;
  • traditional: functioneaza in acelasi timp ambele elemente de incalzire. Functia este recomandata pentru a prepara majoritatea felurilor de mancare;
  • gratinare: functioneaza numai elementul de incalzire amplasat in partea superioara. Este o functie folosita la gratinarea produselor sau pentru prajirea painii si prepararea produselor de patiserie;
  • dezghetare: functioneaza numai ventilatorul. Este folosita pentru decongelarea produselor;
  • element superior plus rotisor: functioneaza in acelasi timp rezistenta superioara si rotisorul, si este folosita la prepararea la rotisor a carnii de pasare;
  • mentinere la cald: folosita pentru mentinerea calda a preparatelor gatite anterior.

 

 

VEZI AICI ALTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL

 

Pentru realizarea unui efect de convectie optimizat rezistenta de jos este acoperita, iar cea de sus este amplasata vizibil.

Volumul cavitatii este de 32 de litri si este structurat pe doua niveluri, iar cavitatea este izolata cu aluminiu pentru o mai buna mentinere si distributie a caldurii.

Cuptorul detine si un grill amplasat in partea superioara, cu o putere de 1200 de wati ce ajuta la prajirea in profunzime a bucatilor mai mari de carne.

Accesoriile sunt din gama premium, asa cum este si cuptorul, si sunt formate dintr-o tava emailata pentru copt, un rotisor (ce poate sustine o greutate de pana la 4 kilograme), un set de frigarui si de un gratar de inox .

Cuptorul se asigura si de faptul ca mancarea nu poate fi arsa si ne pune la dispozitie un timer electronic cu care se poate regla durata de preparare a produselor. Acesta poate fi reglat pana la maxim 120 de minute, la sfarsitul acestei perioade cuptorul va emite un semnal sonor de avertizare si se va opri automat.

Termostatul ne ofera un sistem sigur si precis de reglare a temperaturii interioare. Aceasta se poate seta in gama 80 – 220 grade Celsius folosind nu mai putin de 9 trepte de reglare a temperaturii.

Usa este prevazuta in partea superioara cu un maner pentru deschidere si are un sistem de constructie special. Este realizata din termopan si are un geam dublu, pastrand astfel  mai bine caldura in cuptor, iar in exterior oferind efectul de „geam rece” (geamul exterior ramane rece indiferent de temperatura din interior).

Vizibilitatea interioara este posibila atat datorita usii cu un geam de mari dimensiuni cat si a unui bec conventional ce este amplasat pe peretele din spate al cuptorului.

Controlul cuptorului se realizeaza prin intermediul celor trei butoane utilizate la reglarea temperaturii, setarea timerului si selectarea functiilor.

Un rol special il au cele doua leduri amplasate in partea din dreapta jos. Ledul rosu ne indica functionarea cuptorului si se stinge in momentul in care cuptorul ajunge la temperatura ideala de functionare, atunci cand se va aprinde ledul verde.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL PENTRU ACEST MODEL

 

Cuptorul electric DeLonghi Sforna Tutto Maxi EO 3260 are o greutate de 14,3 kilograme, o putere electrica instalata de 2000 de wati si dimensiunile de 535 x 465 x 345 (mm).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *