Cuptoare electrice incorporabile si independente

Programe de coacere – functii -detalii tehnice

AEG BE731442HM

Cuptorul electric incorporabil AEG BE731442HM este unul dintre noile modele din gama premium ale producatorului german, AEG.

Eficienta de ultima generatie

Noul sistem de convectie Thermic Air asigura circulatia uniforma a aerului in interiorul cavitatii si are ca rezultat incalzirea rapida a cuptorului iar temperaturile de coacere sunt reduse cu pana la 20% economisind astfel timp si energie.

Cuptorul MaxiKlasseTM are in dotare o sonda de carne (aflata de altfel in echiperea standard a oricarui model de cuptor electric din gama premium) care monitorizeaza temperatura din mijlocul alimentului. Atunci cand preparatul este gatit complet, sonda va opri automat cuptorul.

De altfel, la terminarea programelor cuptorul emite un semnal sonor care ne atentioneaza asupra acestui lucru.

 

VEZI AICI ALTE OPINII DESPRE ACEST MODEL

 

Ajutorul din bucatarie

Cuptorul electric incorporabil AEG BE731442HM este dotat cu un numar de 13 functii:

 • aer cald: se foloseste pentru a coace simultan preparatele pe 3 niveluri ale rafturilor si pentru deshidratarea alimentelor;
 • pizza: destinata pentru preparare pizza si pentru coacerea mancarurilor care necesita o rumenire mai intensa si o baza crocanta;
 • gatire la temperatura scazuta: se foloseste pentru prepararea fripturilor fragede si suculente;
 • incalzire sus si jos: este folosita pentru coacerea alimentelor pe un singur nivel;
 • preparate congelate: destinata prepararii mancarurile semipreparate crocante precum cartofi prajiti sau rulouri crocante;
 • gatire intensiva: destinata frigerii bucatilor mari de carne rosie sau de pasare cu os folosind un singur nivel;
 • grill rapid: folosita pentru frigerea la gratar a alimentelor plate in cantitati mari si pentru paine prajita;
 • grill: destinata frigerii la gratar a alimentelor plate si pentru paine prajita;
 • aer cald (umed): pentru a pregati produse coapte in forme folosind un singur nivel;
 • mentine cald: destinata mentinerii calde a mancarurilor;
 • decongelare: recomandata pentru dezghetarea produselor congelate;
 • incalzire jos: pentru a coace prajituri cu coaja crocanta si pentru a conserva alimentele;
 • eco prajire: folosita la optimizarea consumului de energie pe durata frigerii.

Designul ”simplu, dar puternic” care este si motto-ul producatorului german este reflectat intr-o silueta eleganta a produsului, in care combinatia de inox special tratat antiamprenta si sticla ofera o nota de distinctie.

Panoul de comanda este din inox, la mijlocul acestuia gasindu-se un afisaj LCD Pro Sight generos (care ne ofera indicatii asupra functiei in desfasurare, afisaj temperatura, indicator pentru functii ceas, indicator caldura reziduala, indicator incalzire)  sub care sunt pozitionate urmatoarele campurile tactile:

 • pornit / oprit : pentru activarea sau dezactivarea aparatului;
 • optiuni: pentru a selecta o functie a cuptorului sau un program automat;
 • programele mele favorite: folosita pentru a memora programul favorit;
 • temperatura / incalzire rapida: folosita la verificarea si setarea temperaturii cuptorului; daca se tine apasat timp de trei secunde se porneste functia de incalzire rapida (care asigura intrarea cuptorului in regimul de functionare normal intr-un timp foarte scurt);
 • tastele sus, jos: folosite pentru navigarea in meniu;
 • ok: pentru confirmarea unei selectii;
 • iluminare cuptor: pentru a activa sau dezactiva becul;
 • ceas: pentru a seta functiile si setarile ceasului;
 • cronometru: pentru a seta cronometrul.

Rezistenta care asigura incalzirea cuptorului este sub forma inelara, fapt ce ofera o temperatura uniforma si constanta in interiorul incintei. In partea superioara avem un element de incalzire suplimentar care este demontabil, ceea ce faciliteaza curatarea cuptorului.

Cuptorul este un prieten al bugetului familiei, deoarece are un consum mic de energie electrica, fapt certificat de incadrarea in clasa energetica A+.

Cavitatea cuptorului este generoasa, de 71 de litri, si este structurata pe 3 niveluri de coacere. In partea superioara sunt prezente un set de ghidaje cromate care usureaza pozitionarea si manevrarea tavilor si a gratarelor.

Iluminarea cuptorului este realizata cu ajutorul unui puternic bec de tip halogen care porneste in momentul deschiderii usii, dar se poate utiliza si in mod independent cu ajutorul comenzii de pe panoul de control.

Produsul este insotit de un raft de sarma cromata, o tava pentru prajituri din email gri si o tava colectoare din email, incinta fiind executata dintr-un email lucios care este foarte usor de intretinut.

Controlul temperaturii este electronic si se face in gama de temperaturi cuprinsa intre 30 – 300 de grade Celsius.

Cuptorul electric multifunctional AEG BE731442HM este un ajutor de nadejde si ne ofera numeroase facilitati care fac din gatit o adevarata placere:

 • propunere automata a temperaturii de gatire;
 • programe automate in functie de greutate;
 • functie de prelungire a timpului;
 • control prin atingere.

Securitatea dumneavoastra pe primul loc

Siguranta este pusa de AEG la loc de cinste, cuptorul fiind prevazut cu un indicator de caldura reziduala care ne atrage atentia daca cuptorul este fierbinte. De asemenea exista si un sistem de siguranta impotriva accesului copiilor la comenzile aparatului prin care se impiedica pornirea accidentala a cuptorului de catre copii.

Usa este de tip IsoFront Top, din sticla, si are in partea de sus un maner fin de inox. Cu ajutorul acestei tehnologii se realizeaza pastrarea caldurii in interior, datorita unei izolatii de exceptie, iar in exterior usa ramane rece la atingere.

Preparate proaspete intr-un mediu sterilizat

Sistemul de autocuratare este de tip catalitic. Acesta se foloseste de placi de email montate in interiorul cavitatii. Emailul permite grasimii sa adere la suprafata sa si sa actioneaze ca un absorbant particulele minuscule de ceramica din care sunt compuse. Acestea preiau murdaria si o descompun.

Pe partea interioara a usii este si un grafic de coacere care ne ajuta cu informatii asupra temperaturilor si a duratei de timp a programelor.

Inchidere silentioasa

Sistemul de deschidere / inchidere este de tip SoftMotionTM care asigura o inchidere lina si silentioasa, evitandu-se astfel trantirea accidentala a acesteia.

Racirea se face cu ajutorul unui ventilator supradimensionat care intra in functiune odata cu oprirea cuptorului.

Cuptorul electric incorporabil AEG BE731442HM are o putere electrica instalata de 3500 wati si dimensiunile de 594 x 594 x 567.

 

VEZI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *